(ВІДЕО) Як полює на шахедів мобільна вогнева група прикордонників

НАЗАД
16 квiтня 2024 11:25

Неабияку роль у захисті повітряного простору України відіграють мобільні вогневі групи, які перебувають у постійній готовності. Вони створені для відбиття повітряних атак, знищення ворожих цілей у нашому небі. Кожного дня «мисливці на шахедів» Держприкордонслужби разом з іншими підрозділами Сил оборони докладають чимало зусиль, адже кожна збита ними ціль - це врятовані життя.

«Наша група створилася після того, як окупанти почали масово застосовувати БпЛА типу Shahed по території України. Мої побратими розуміють, яка відповідальність покладена на їх плечі, адже за нами найцінніше – життя українців», – зазначає командир групи на псевдо «Лелека». Такий позивний за прикордонником закріпився тому, що має у себе на подвір'ї облаштоване гніздо, де проживає справжній лелека.

На озброєнні мобільної вогневої групи прикордонників – крупнокаліберний кулемет Дегтярьова-Шпагіна, який бійці звикли називати «дашка».

 «Наша «дашка» демонструє неабияку ефективність в ураженні цілей противника, ми з хлопцями ставимось до неї з повагою, тому і вона нас «підтримує». Щоб виконувати бойові завдання ефективніше, потрібно постійно експериментувати. Тобто робити все можливе для удосконалення надійності протиповітряного прикриття», – розповідає прикордонник.

Більше про роботу мобільної вогневої групи дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси